ALEN

MBPZHR-a rritë subvencionimin e lopëve & buallicave qumështore.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

– Që nga qershori kam takuar disa herë prodhuesit, grumbulluesit dhe përpunuesit e qumështit për të koordinuar gjetjen e zgjidhjes së tejkalimit të sfidave të tyre sivjet në mungesë të hotelierisë, organizimeve dhe diasporës. Kemi koordinuar edhe takime të përbashkëta me MTI-në dhe AUV-in.

– MBPZhR kemi rritë subvencionimin e lopëve & buallicave qumështore nga 70 në 85 euro dhe të deleve & dhive nga 15 në 20 euro. Me Pakon e Rimëkëmbjes Ekonomike do i rrisim ende. Subvencionojmë litrën e qumështit sipas cilësisë: 6 cent Klasa Ekstra, 4 cent Klasa 1 dhe 2 cent Klasa 2. Ndër subvencionimet më të mëdha në rajon!

– Kërkesa kryesore e sektorit të qumështit është ndalimi i përdorimit të vajit të palmës dhe qumështit pluhur në produktet e qumështit.

– Sot MTI ka nxjerrë vendim për ndalimin e përkohshëm të importimit dhe përdorimit të vajit të palmës në produkte të qumështit.

Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës
Shoqata e Industrisë së Qumështit të Kosovës SHIQK
Fermerët Kosovar të Qumështit
Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural
Ministria e Tregtisë dhe Industrisë