ALEN
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException

Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (ShPQK) prezanton intervistë me Curt Youngs, Ph.D., nga IOWA State University of Science and Technology ... See MoreSee Less

4 months ago

Comment on Facebook

Respekt miku im

Takim i radhës me ministrin e Bujqësisë z.Faton Peci.
Temë kryesore diskutimi dhe kërkesë me prioritet nga ana jonë si Shoqatë e Prodhuesve të Qumështit ishte kërkesa për ekzekutim të subvencioneve të mbetura nga viti i kaluar.
Ministri na premtoi se do të analizohet me kujdes i gjithë procesi dhe se do të bëhet çdo gjë që është e mundur që fermerët të kenë përkrahjen e duhur, jo vetëm me subvencione por edhe politika tjera të nevojshme, sidomos tani me gjithë pasojat e shkaktuara nga pandemia.
Mbesim me shpresë që kërkesat tona të realizohen sa më shpejtë dhe të kemi një përgjigje pozitive.
... See MoreSee Less

4 months ago
Takim i radhës me ministrin e Bujqësisë z.Faton Peci.
Temë kryesore diskutimi dhe kërkesë me prioritet nga ana jonë si Shoqatë e Prodhuesve të Qumështit ishte kërkesa për ekzekutim të subvencioneve të mbetura nga viti i kaluar.
Ministri na premtoi se do të analizohet me kujdes i gjithë procesi dhe se do të bëhet çdo gjë që është e mundur që fermerët të kenë përkrahjen e duhur, jo vetëm me subvencione por edhe politika tjera të nevojshme, sidomos tani me gjithë pasojat e shkaktuara nga pandemia.
Mbesim me shpresë që kërkesat tona të realizohen sa më shpejtë dhe të kemi një përgjigje pozitive.

Takim i frytshëm me prof.(PHD) Curt Youngs nga Universiteti shtetëror i IOWA-as, për mundësitë e një bashkëpunimi të metutjeshëm.
Falë projektit të përbashkët në mes të Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (KAMP), Universitetit Iowa, Ministrisë së Bujqësisë dhe Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë me sukses është realizu projekti për përmisimin gjenetik të lopëve për prodhimin e qumështit.
Si rezultat i këtij projekti të përbashkët sot kemi mështjerra të racës së pastërt produktive të qumështit tek fermerët Kosovar nga farat dhe embrionet e importuara nga SHBA-t. Shpresojmë që ky projekt të vazhdohet dhe të zgjerohet edhe me përkrahje të tjera në të mirën e fermerëve të Kosovës.
... See MoreSee Less

4 months ago

Takim i frytshëm me prof.(PHD) Curt Youngs nga Universiteti shtetëror i IOWA-as, për mundësitë e një bashkëpunimi të metutjeshëm.
Falë projektit të përbashkët në mes të Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (KAMP), Universitetit Iowa, Ministrisë së Bujqësisë dhe Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë me sukses është realizu projekti për përmisimin gjenetik të lopëve për prodhimin e qumështit.
Si rezultat i këtij projekti të përbashkët sot kemi mështjerra të racës së pastërt produktive të qumështit tek fermerët Kosovar nga farat dhe embrionet e importuara nga SHBA-t. Shpresojmë që ky projekt të vazhdohet dhe të zgjerohet edhe me përkrahje të tjera në të mirën e fermerëve të Kosovës.
... See MoreSee Less

4 months ago

Takim i frytshëm me prof.(PHD) Curt Youngs nga Universiteti shtetëror i IOWA-as, për mundësitë e një bashkëpunimi të metutjeshëm.
Falë projektit të përbashkët në mes të Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (KAMP), Universitetit Iowa, Ministrisë së Bujqësisë dhe Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë me sukses është realizu projekti për përmisimin gjenetik të lopëve për prodhimin e qumështit.
Si rezultat i këtij projekti të përbashkët sot kemi mështjerra të racës së pastërt produktive të qumështit tek fermerët Kosovar nga farat dhe embrionet e importuara nga SHBA-t. Shpresojmë që ky projekt të vazhdohet dhe të zgjerohet edhe me përkrahje të tjera në të mirën e fermerëve të Kosovës.
... See MoreSee Less

4 months ago
Takim i frytshëm me prof.(PHD) Curt Youngs nga Universiteti shtetëror i IOWA-as, për mundësitë e një bashkëpunimi të metutjeshëm. 
Falë projektit të përbashkët në mes të Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës (KAMP), Universitetit Iowa, Ministrisë së Bujqësisë dhe Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë me sukses është realizu projekti për përmisimin gjenetik të lopëve për prodhimin e qumështit.
Si rezultat i këtij projekti të përbashkët sot kemi mështjerra të racës së pastërt produktive të qumështit tek fermerët Kosovar nga farat dhe embrionet e importuara nga SHBA-t. Shpresojmë që ky projekt të vazhdohet dhe të zgjerohet edhe me përkrahje të tjera në të mirën e fermerëve të Kosovës.

Comment on Facebook

Rrespekt per te gjith!

Urime për bashkpunim.

Respekt e suksese

Pershedetje Milazim Makolli

Takim me zv.kryeministrin z. Besnik Bislimi.
Në këtë takim biseduam për problemet me të cilat po ballafaqohet sektori i bujqësisë në Kosovë në përgjithësi e në veqanti sektori blegtoral dhe prodhimtaria e qumështit, sidomos pas paraqitjes së pandemis dhe pasojave të saj.
Ndër kërkesat dhe pikat tona të diskutimit ishte gjetja e mundesive për ekzekutim sa më të shpejtë të pagesave te mbetura te subvencioneve të papaguara për fermerët pas vendimit të qeverisë së kaluar për dyfishim të subvencioneve, si rrjedhojë e kërkesave tona për të lehtësuar sado pakë humbjet pas paraqitjes së pandemisë Covid-19 dhe pasojave të sajë.
Fatkeqsisht, ne u njoftuam nga zv. Kryeministri por edhe më herët nga ministri i bujqësisë, se ka mungesë të mjeteve dhe nuk morrëm ndonjë përgjigje të saktë apo shpresë, se këto pagesa do të ekzekutohen së shpejti!
Pra, pritet një vendim se si do të procedohet tutje me pagesat e premtuara dhe të papaguara të subvencioneve!
Poashtu, shprehëm nevojën për një përkrahje edhe më të madhe në të ardhmen, hapësirë më të madhe tregu, aprovim të ligjit për tregëtim të mbrendshëm e shumë nevojave të tjera.
Ne mbesim me shpresë, se do të gjinden mundesi që pagesat të ekzekutohen sa më parë, sidomos duke marrë parasysh gjendjen tepër të rëndë të prodhuesve të qumështit dhe faktit se ky vendim nga qeveria ka fillu të implemntohet dhe shumë nga fermerët veq i kanë marrë mjetet e dedikuara për përkrahje!
... See MoreSee Less

5 months ago
Takim me zv.kryeministrin z. Besnik Bislimi.
 Në këtë takim biseduam për problemet me të cilat po ballafaqohet sektori i bujqësisë në Kosovë në përgjithësi e në veqanti sektori blegtoral dhe prodhimtaria e qumështit, sidomos pas paraqitjes së pandemis dhe pasojave të saj.
Ndër kërkesat dhe pikat tona të diskutimit ishte gjetja e mundesive për ekzekutim sa më të shpejtë të pagesave te mbetura te subvencioneve të papaguara për fermerët pas vendimit të qeverisë së kaluar për dyfishim të subvencioneve, si rrjedhojë e kërkesave tona për të lehtësuar sado pakë humbjet pas paraqitjes së pandemisë Covid-19 dhe pasojave të sajë.
Fatkeqsisht, ne u njoftuam nga zv. Kryeministri por edhe më herët nga ministri i bujqësisë, se ka mungesë të mjeteve dhe nuk morrëm ndonjë përgjigje të saktë apo shpresë, se këto pagesa do të ekzekutohen së shpejti!
Pra, pritet një vendim se si do të procedohet tutje me pagesat e premtuara dhe të papaguara të subvencioneve!
Poashtu, shprehëm nevojën për një përkrahje edhe më të madhe në të ardhmen, hapësirë më të madhe tregu, aprovim të ligjit për tregëtim të mbrendshëm e shumë nevojave të tjera.
Ne mbesim me shpresë, se do të gjinden mundesi që pagesat të ekzekutohen sa më parë, sidomos duke marrë parasysh gjendjen tepër të rëndë të prodhuesve të qumështit dhe faktit se ky vendim nga qeveria ka fillu të implemntohet dhe shumë nga fermerët veq i kanë marrë mjetet e dedikuara për përkrahje!

Photos from Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarise's post ... See MoreSee Less

5 months ago

kosova.info/tika-me-program-te-vecante-mbeshtetes-per-prodhuesit-e-qumeshtit-ne-kosove/?fbclid=Iw... ... See MoreSee Less

5 months ago

Photos from Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës's post ... See MoreSee Less

5 months ago
Image attachment

Comment on Facebook

A ka nai sen per Komunen e Dragashit se na keni harru kret.

Photos from Shoqata e Prodhuesve të Qumështit të Kosovës's post ... See MoreSee Less

5 months ago
Image attachment

TIKA (Programi i Mbështetjes në Investimet e Zhvillimit Rural) në bashkëpunim me Shoqatën e Prodhuesve së Qumështit të Kosovës ka mbështetur projektin për fermerë '' Boxa për Pastrimin e Thundrave". Këto pajisje për fermerët janë të mirësëardhura dhe do të ndikojnë në ngritjen e cilësisë dhe menaxhimin e fermës. ... See MoreSee Less

5 months ago
TIKA (Programi i Mbështetjes në Investimet e Zhvillimit Rural) në bashkëpunim me Shoqatën e Prodhuesve së Qumështit të Kosovës ka mbështetur projektin për fermerë Boxa për Pastrimin e Thundrave. Këto pajisje për fermerët janë të mirësëardhura dhe do të ndikojnë në ngritjen e cilësisë dhe menaxhimin e fermës.Image attachment

TIKA (Programi i Mbështetjes në Investimet e Zhvillimit Rural ) në bashkëpunim me Shoqatën e Prodhuesve së Qumështit të Kosovës ka mbështetur projektin për fermerë '' boxa për pastrimin e thundrave". Këto pajisje për fermerët janë të mirësëardhura dhe do të ndikojnë në ngritjen e cilësisë dhe menaxhimin e fermës. ... See MoreSee Less

5 months ago

Comment on Facebook

Hajde perhajr perhajr

Sot, Ministri i Bujqësisë z. Faton Peci, priti në takim përfaqësues të shoqatave të qumështit, të bletarëve, shoqatën e mullisëve dhe shoqatën e prodhuesve komercial të frutave.
Ministri Peci u njoftua me kërkesat dhe sfidat me të cilat përballen këta sektorë duke shprehur përkrahjen e tij në zhvillimin e mëtutjeshëm përmes politikave programore dhe avancimit të legjislacionit.
Ministri i njoftoi për objektivat që synon të realizojë në kuadër të politikave programore me qëllim fuqizimin e këtyre sektorëve tejet të rëndësishëm për bujqësi dhe zhvillim ekonomik.
... See MoreSee Less

5 months ago

Ministria e Bujqësisë vazhdon me pagesën e dytë të subvencioneve për bujqit

Prishtinë, 31 mars 2021 - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, ka rifilluar ekzekutimin e pagesës së dytë për të gjithë përfituesit e subvencioneve në kuadër të Programit të Pagesave Direkte për vitin 2020. Duke marrë parasysh vonesat e shkaktuara në këto pagesa, ministri i MBPZhR-së, Faton Peci me marrjen e këtij mandati, ka kërkuar që të intensifikohet procedimi i të gjitha pagesave direkte për përfituesit e programeve nga viti i kaluar.
Ministri Peci, ka theksuar se një ndër prioritetet në politikat e tij do të jetë dhënia e përkrahjes ndaj fermerëve përfitues në kohën e duhur. Po ashtu, ministri ka premtuar se do të angazhohet që me shumë përkushtim të jetë afër fermerëve, me qëllim që veprimtaritë e tyre bujqësore të fuqizohen dhe zhvillohen përmes edhe mbështetjes së ministrisë.
Krahas kësaj, Peci premton se efikasiteti në punë dhe transparenca do të jenë ndër objektivat kryesore
... See MoreSee Less

6 months ago

🇽🇰🇽🇰 ... See MoreSee Less

7 months ago
🇽🇰🇽🇰